CiudadesRAfelbunyol

Rafelbunyol organitza el seu I Campus Jove

Primers resultats de l’esmorzar de persones majors

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Rafelbunyol està ultimant els detalls del que serà el I Campus Jove de la localitat. Una iniciativa que sorgeix dins del Pla Corresponsables, subvencionat pel Ministeri d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Juntament amb les tradicionals escoles d’Esport i d’Estiu, el Consistori oferirà enguany una nova fórmula conciliadora, a fi de facilitar la conciliació laboral i personal de les famílies durant els mesos d’estiu mitjançant activitats específiques per franges d’edat.

El campus Jove, que tindrà lloc del 4 al 29 de juliol, està dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys d’edat de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

«Gràcies al programa «Concilia la Vida» desenvolupat dins del Pla Corresponsables per primera vegada poden posar en marxa un campus jove que contribuïsca al gaudi del temps lliure de la nostra joventut amb uns valors i criteris positius i saludables» afirma Rosa Azor, regidora de Joventut.

«Estem organitzant, cada vegada més, més programes per a la joventut. Som conscients de la importància vital que té l’adolescència en el creixement i desenvolupant personal i fomentar la creació d’espai i iniciatives a on es puguen sentir lliures i respectats és essencial» declara Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Pròximament, s’obriran les inscripcions a l’àmplia oferta d’activitats estivals, que tornen a la normalitat quant al nombre de participants i programaran de nou serveis complementaris de conciliació com el servei de menjador o l’escola matinera per a ampliar l’horari oferit.

L’esmorzar de persones majors

D’altra banda, l’ajuntament de Rafelbunyol ha escoltat a les persones majors de la localitat i ha posat solució a una de les seues demandes ciutadanes: la tornada del ball del diumenge.

En la reunió participativa, celebrada a principis de mes i a la qual van assistir més de 50 persones, la mateixa gent gran decidí en què destinar enguany els 10.000 € reservat per a activitats a aquest col·lectiu poblacional: una de les iniciatives guanyadores dels Pressupostos Participatius Socials de Rafelbunyol 2021-2022.

«Ha sigut demanat i fet. L’Ajuntament va prendre nota en la reunió de totes les propostes debatudes per a portar a terme les més demanades durant aquest 2022. El ball del diumenge va ser una de les més votades i ens alegra dir que ja és una realitat» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

«La posada en marxa d’aquesta proposta ciutadana es mostra del fet que la voluntat popular és escoltada, perquè el que es proposa i vota als pressupostos participatius, el Consistori el porta a terme» declara Antonia Romero, regidora de Benestar Social.

Un ball que tindrà lloc des d’aquesta setmana, tots els diumenges, de 18 a 20 hores en la Llar del Jubilat.