CiudadesGandiaGobierno de España

El Ministeri d’Hisenda dóna el vistiplau al pressupost de Gandia per al 2024

Els comptes municipals pujaran a 101,9 milions d’euros, amb un increment del 5,5% respecte a la xifra de l’any passat

La coportaveu del Govern i primera tinenta d’alcalde, Alícia Izquierdo i el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar que el Ministeri d’Hisenda ha donat el vistiplau a la proposta de pressupost que el Govern municipal va remetre el mes de gener passat a Madrid.

Izquierdo ha posat en valor que es tracta dels novens comptes municipals que aprova el Ministeri. «Una vegada més, complim els paràmetres de racionalitat i legalitat. Continuem pagant el que es deu alhora que aconseguim atraure inversions i abaixar impostos».

En línies generals, els comptes municipals pugen a 101,9 milions d’euros, amb un increment d’un 5,5% respecte del 2023. A més, tal com indica el Pla d’Ajust al qual està adherit Gandia, es preveu una partida de pagament de 8,5 milions d’euros, fet que suposa que la reducció del deute feta en nou anys pujarà a 94 milions d’euros, un 27,1% menys que el 2015. A diferència de l’any passat, quan es van aportar 5,1 milions d’euros de manera voluntària, aquesta vegada el pagament serà obligatori.

Pel que fa a l’àmbit públic, alguns serveis com la neteja o els parcs i jardins es reforçaran amb importants increments en el pressupost. Per part seua, l’àrea de Medi Ambient s’ha convertit en un objectiu prioritari per a l’Estat, de manera que es treballarà per atraure fons europeus que siguen completats amb recursos propis.

A més, tant el col·lectiu associatiu com la cultura es consolidaran com a un important motor d’activitat a Gandia, i, com ha esmentat Gregori, «l’atenció a les persones més vulnerables es mantindrà perquè ningú no es puga quedar enrere».

Pel que fa al punt de vista purament econòmic, l’edil ha explicat que es mantindrà l’esforç inversor de 5,1 milions d’euros de fons de l’Ajuntament, i el teixit productiu del sector comercial i turístic veuran millorar les partides pressupostàries respecte a l’any passat.

També es continuarà impulsant l’àmbit industrial gràcies a les subvencions de l’IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial) i els esforços per fer que els polígons esdevinguen Entitats de Gestió i Modernització (EGM). Per acabar, el regidor ha recordat que, respecte a les xifres del 2015, i en termes desestacionalitzats, l’atur de la ciutat ha baixat un 40%.

«L’Ajuntament continuarà utilitzant amb responsabilitat tota la seua capacitat econòmica i de gestió per impulsar l’activitat econòmica de la localitat, reduir-ne el percentatge d’atur, aconseguir que es convertisca en un lloc atractiu per a la inversió i la col·laboració publicoprivada, i fer que tothom puga fer el seu projecte de vida», ha finalitzat Gregori.