CiudadesRAfelbunyol

Rafelbunyol aprova en ple l’II Pla contra la Violència de Gènere Municipal

S’estableix com una resposta integral a la problemàtica de la violència de gènere.

El ple de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat l’II Pla contra la Violència de Gènere Municipal, un document estratègic que reforça el compromís de la localitat en la lluita contra totes les formes de violència cap a les dones i la promoció de la igualtat de gènere.

«Aquest pla representa un pas més cap a la construcció d’una societat més democràtica, justa i lliure de violència. El nostre compromís és treballar de manera decidida per a garantir la seguretat i el benestar de tota la població, treballant especialment per les generacions més joves» assenyala Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

L’II Pla Municipal de Prevenció i Actuació enfront de la Violència contra les Dones de Rafelbunyol s’estableix com una resposta integral a la problemàtica de la violència de gènere. En la línia de treball iniciada en 2018 amb el I Pla municipal, el actual està fonamentat en un marc normatiu sòlid i busca abordar la violència des de múltiples dimensions, reconeixent el seu caràcter estructural i la necessitat de transformar les dinàmiques de poder i culturals existents.

“El problema estructural que causa la violència contra les dones s’ha de resoldre amb un enfocament integral i transversal que combina prevenció, sensibilització, atenció personalitzada i implementació de polítiques públiques específiques. Les mesures planificades inclouen no només a les dones com a víctimes, sinó també als homes com a agents necessaris per al canvi, promovent la seua implicació activa en la construcció d’una societat més igualitària” afirma Alicia Piquer, regidora d’Igualtat.

L’objectiu principal del Pla és erradicar totes les formes de violència masclista a Rafelbunyol, assegurant la seguretat, dignitat i ple exercici dels drets humans de les dones, mitjançant la implementació d’estratègies coeducatives, preventives, assistencials, reparadores i transformadores, des d’un enfocament feminista, interseccional i transversal, que integra la participació ciutadana, la sostenibilitat i la innovació social.

El segon Pla municipal contra la violència de gènere inclou un total de 77 mesures implementades sota els principis de participació ciutadana, col·laboració interinstitucional i corresponsabilitat social i es basa en 3 pilars: la participació comunitària, la corresponsabilitat institucional i la transversalitat feminista, totes elles necessàries per a transformar les dinàmiques socials i garantir un municipi democràtic, segur, igualitari i lliure de violència per a totes les dones.